5 dlvettä
1kasvisliemikuutio
4perunaa (pientä)
lanttua
selleriä
porkkanaa
2laakerinlehteä
4 tlintialaista mausteseosta (korianteri, kurkuma, sipuli, mustapippuri, fenkoli, kardemumma, neilikka, kumina, cayennepippuri)
4 tlruohosipulia (kuivattua, pilkottua)
1 tlpaprikaa (kuivattua, jauhettua)
200 gpaseerattua tomaattia
ruokaöljyä paistamiseen
1iso sipuli
1,5HK:n Sinistä Lenkkiä (435 g)
persiljaa koristelemiseen

Tein ensimmäisen punaisen makkarakeittoni 9.11.2001. Maistelin sitä tekelettä samalla kun katsoin CNBC:tä, vai oliko se CNN:tä; lentokone oli osunut toiseen kaksoistorneista. Jostain syystä keittoa maistellessani naapurini Satu rimpautti ovea. Hänellä oli jotain asiaa ja keskustelimme siitä – minä makkarakeittoa syöden ja molemmat TV:tä ihmetellen. Kumpikaan meistä ei siinä vaiheessa ymmärtänyt, kuinka historiallinen se hetki oli.

Lisää kattilaan vesi ja kiehauta. Lisää kattilaan kasvisliemikuutio ja sekoita kunnolla. Lisää kattilaan kahdeksaan osaan paloitellut perunat, kuutioitu lanttu, kuutioitu selleri, viipaloitu porkkana, laakerinlehdet, mausteseos, ruohosipuli ja paprika. Anna kiehua noin 6-7/9 lämmöllä.

Lisää tyhjälle pannulle paseerattu tomaatti ja kiehauta. Sekoittele pari minuuttia ja siirrä kattilaan. Puhdista pannu.

Lisää tyhjälle pannulle ruokaöljyä ja kuutioitu sipuli. Kuullota sipulikuutiot kauniin keltaisiksi ja siirrä kattilaan. Puhdista pannu.

Lisää tyhjälle pannulle ruokaöljyä ja paloitellut makkarat. Ruskista makkarapalojen kaikki pinnat kevyesti ja siirrä kattilaan.

Kypsennä makkarakeittoa kattilassa noin 4-6/9 lämmöllä niin kauan, että perunat ovat kypsyneet. Tarkista suolaisuus. Koristele persiljalla.

Tämä keitto maistuu myös kylmänä ja uudelleenlämmitettynä.

#makkarakeitto #jeserno #arttupuuha #kotiruoka